دسته بندی : مقالات

پنجشنبه 16 شهریور 96

کسب و کار های نو پا یا همان استارت آپ

استارت‌آپ شرکت کوچک کارآفرینی است که شکافی در بازار را شناسایی کرده و آن را هدف خود قرار می‌دهد و محصول یا خدمتی نوآورانه به مشتریان خود ارائه می‌دهد. محصولات یا خدماتی که این کسب‌وکارها ارائه می‌دهند در حال حاضر توسط شرکت دیگری ارائه نمی‌شود و یا در مدل ارائه آن مشکلاتی وجود دارد. در مراحل اولیه برپایی یک کسب‌وکار تازه مخارج آنها از درآمدشان بیشتر است چرا که ....

در مراحل اولیه برپایی یک کسب‌وکار تازه مخارج آنها از درآمدشان بیشتر است چرا که بر توسعه و بازاریابی محصولاتشان تمرکز بیشتری دارند. در نتیجه به یک سرمایه‌گذاری اولیه احتیاج دارند ولی  به علت آنکه استارت‌آپ‌ها سابقه کاری ندارند، سرمایه‌گذاری بر آنها ریسک بزرگی است. سرمایه‌گذاران احتمالی علاوه بر ایده باید توانایی آنها را در مدیریت تجربه‌های تیمی بسنجند چون نرخ شکست بسیاری از کسب‌وکارهای نوپا بالاست.

به‌طورکلی کسب‌وکارهای نوپا یا استارت‌آپی می‌توانند در هر شکلی ایجاد شوند. اکوسیستم استارت‌آپ‌ها متشکل است از کارآفرینان، سرمایه‌گذاران، منتورها یا مربیان و فرشتگان سرمایه‌دار.

فرق سرمایه‌گذاران و فرشتگان سرمایه‌دار چیست؟
 فرشتگان سرمایه‌گذار که در واقع سرمایه‌داران غیررسمی هستند، با کمک مالی به استارت‌آپ‌ها سعی دارند آنها را در مراحل سخت اولیه کمک کنند و ویژگی آنها این است که به فکر سود حاصل از کسب‌وکار نوپا در سال‌های آتی نیستند که این موضوع این سرمایه‌گذاران را در نقطه مقابل دیگر شرکت‌های سرمایه‌گذار رسمی قرار می‌دهد.

فرشتگان سرمایه‌دار افرادی هستند که سرمایه مالی خود را در این راه سرمایه‌گذاری می‌کنند ولی شرکت‌های سرمایه‌گذاری رسمی متشکل از جمعی از سرمایه‌داران است که سرمایه شرکت را مدیریت می‌کنند و با هدف بازگشت سرمایه در صدد کمک به استارت‌آپ‌ها بر می‌آیند.
گاهی نیز استارت‌آپ‌ها شامل دانشگاه‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تحقیقاتی، دانشکده‌های کسب‌وکار، برنامه‌های کارآفرینی دانشگاه‌ها و سازمان‌ها و شرکت‌های شتاب‌دهنده و کارآفرینی با بازده بالا هستند. منطقه‌ای شامل همه این المان‌ها، اکوسیستم کارآفرینی پرقدرتی است.